Siaran Akhbar

GERAKAN Agih 300 Bakul Makanan Berupa Keperluan Asas Kepada Penduduk Seri Kelantan

Jul 24, 2021

Dengan iltizam untuk membantu mereka yang memerlukan, Parti Gerakan Rakyat Malaysia meneruskan usaha murni ‘Helping Hand GERAKAN’ dengan mengagihkan 300 bakul makanan kepada penduduk PPR Seri Kelantan, Kuala Lumpur.

Sumbangan yang merangkumi keperluan asas seperti makanan, sayur-sayuran, buah-buahan dan minuman sihat itu diagihkan oleh Presiden Nasional Parti GERAKAN, Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai.

Dominic Lau berkata, sebahagian sumbangan tersebut adalah hasil daripada sumbangan orang ramai kepada pihak kami untuk menjayakan program ini.

“Akitiviti dan program seumpama ini sentiasa kami laksanakan sebenarnya setiap minggu dalam membantu meringankan bebanan masyarakat setempat.

“Program ini tidak akan terhenti di sini, kami akan terus membantu golongan memerlukan pada masa akan datang, terutamanya golongan B40. Namun akan sentiasa mematuhi prosedur standard operasi (SOP) yang ditetapkan oleh kerajaan,” katanya dalam sidang media hari ini di PPR Seri Kelantan, Kuala Lumpur.

Parti GERAKAN berharap agar lebih banyak individu dan organisasi akan bersama-sama menghulurkan bantuan dan sumbangan.

GERAKAN juga berharap agar inisiatif ini terus mendapat perhatian dan sokongan daripada orang ramai untuk menderma.

Dalam pada itu, Parti GERAKAN menyeru kepada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur untuk memanjangkan tempoh penyewaan percuma kepada penghuni PPR.

Selain itu, Dominic menjelaskan, pemanjangan tempoh tersebut sikit sebanyak dapat membantu mereka yang terkesan semasa pandemik COVID-19.

DATUK DR. DOMINIC LAU HOE CHAI
PRESIDEN NASIONAL PARTI GERAKAN RAKYAT MALAYSIA