Berita Gerakan

Henti unsur sensitif

Apr 30, 2020

KUALA LUMPUR – Mesej mengenai ‘perpaduan sosial’ perlu diuar-uarkan dari masa ke masa di media massa termasuk laman sosial bagi memastikan semua pihak berwaspada mengeluarkan kenyataan berunsur negatif dan sensitif.

Ketua Biro Perpaduan Nasional Parti Gerakan, H Puvaniten berkata, rakyat Malaysia perlu bersatu melindungi perpaduan ketika negara mengharungi cabaran wabak koronavirus (Covid-19).

“Agenda utama ialah menamatkan wabak Covid-19 dengan sokongan padu dan membentuk perpaduan sosial.

“Kita tidak harus memberi sebarang komen atau gambaran negatif atau menggunakan peluang krisis wabak ini untuk berpolitik atau kecam-mengecam antara satu sama lain.

“Hari ini, wabak Covid-19 telah membawa kita semua berjuang dengan mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) fasa empat untuk menjamin keselamatan dan kesihatan kita semua.” jelasnya.

Puvaniten juga menghargai pengorbanan petugas barisan hadapan bertarung nyawa menyelamatkan pesakit tanpa mengira identiti.

“Pejuang barisan hadapan seperti doktor, media, pekerja kesihatan dan pekerja kebersihan bekerja dengan hanya berbekalkan topeng muka dan peralatan perlindungan diri bertarung nyawa demi pesakit.

“Pengorbanan mereka untuk memastikan keselamatan nyawa kita. Mudah-mudahan kita menyambut pengakhiran gembira dengan berjaya memerangi Covid-19 dalam masa terdekat,” katanya.

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

民政觉全国妇女组署理主席王煦棱指出,近数月来,我国天气炎热,人民用水量与用电量都无可避免增加了,加上水费与电费已大幅度调涨,生活成本又飙升,人民实在吃不消,因此促请政府应体恤人民,并寻求途径让国能与供水机构为人民提供特别折扣优惠,以减轻人民的沉重负担。

baca lagi
仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

(吉隆坡26日讯)民政党主席拿督刘华才强调,该党在过去56年创党历史中,面对过一朝二野,从反对党到执政党,再由执政党换回反对党,这些都像是在考验全体党员的意志和信心,并且相信只要“不忘初衷”,万众一心面对挑战,有朝一日仍有机会重返为朝,继续为国为民服务。

baca lagi
槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

(槟城26日讯)槟州民政党公共投诉局主任黄义恩指出,槟州供水机构首席执行员巴玛纳登所提出的“槟城人用水量高须涨水费”论,根本就是站不住脚的说法,因为更高用水量与需求量,表示槟州供水机构将收获更多水费,所以应该没有必要涨价!

baca lagi