Berita Gerakan

Jangan terpedaya tipu helah PH -Gerakan

Ogo 3, 2021

PETALING JAYA: Rakyat diminta tidak terpedaya dengan helah Pakatan Harapan (PH) yang cuba merosakkan pentadbiran negara ketika kerajaan sedang serius menangani pandemik Covid-19 dengan pelaksanaan Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Ketua Biro Perpaduan Nasional Parti Gerakan, Puvaniten Helan Govan berkata, rakyat sebelum ini sudah pun menjadi saksi terhadap kegagalan mereka.

“Jangan sekali lagi tertipu dengan agenda-agenda politik mereka yang cuba menggagalkan usaha kerajaan membanteras pandemik Covid-19 di negara.

“PH telah lama terbukti dengan kegagalan pentadbirannya yang belum mencecah dua tahun malah polemik politik negara kita sebenarnya adalah berpunca daripada mereka.

“Oleh itu, rakyat perlu matang dan pandai menilai keupayaan sesuatu kerajaan di dalam menjaga soal kebajikan dan keselamatan rakyat. Jika kita pandai menilai, kita tidak akan dimanipulasi oleh mana-mana pihak,” katanya dalam satu kenyataan.

Mengulas lanjut mengenai isu demonstrasi penutupan Parlimen semalam, beliau berkata, ahli Parlimen yang terlibat perlu sedar bahawa mereka hanya diperalatkan untuk memperoleh kuasa politik dengan mewujudkan suasana yang kucar-kacir dalam kalangan rakyat dan menghasut perasaan benci terhadap kerajaan.

“Mereka yang terbabit sepatutnya menunjukkan teladan yang baik kepada rakyat, bukannya turun berhimpun demi meraih kepentingan politik masing-masing,” tegasnya.

Puvaniten turut mempersoal pendirian PH yang sehingga kini tidak langsung menyokong atau membantu rakyat dari segi proses vaksinasi dan juga Pelan Pemulihan Negara.

“Dalam sesi Parlimen lepas, mereka langsung tidak membahaskan isu-isu agenda yang tersenarai berhubung pandemik Covid-19, sebaliknya hanya mewujudkan suasana yang kecoh seolah-olah melepaskan emosi masing-masing sempena pembukaan Mesyuarat Khas Parlimen.

“Mereka sudah biasa menjadi blok-blok pembangkang dan agak sukar untuk mereka mentadbir negara sebagai kerajaan kerana tiada persefahaman di kalangan mereka dan akhirnya polemik politik mereka akan menyusahkan rakyat itu sendiri,” tegasnya. – UTUSAN ONLINE

大年二街后巷艺术街建竣 小贩求回当地营业

大年二街后巷艺术街建竣 小贩求回当地营业

(双溪大年6日讯)大年二街后巷“艺术街”(Siar Seni)已启用数月,原在后巷摆摊的华裔小贩,早前获得市议会官员口头答应工程竣工后就能搬回原地摆摊,但至今未接获指示,希望市议员练韦见向市议会反映。

baca lagi
胡栋强声援赵明福组织 抨行动党掌权后遗忘承诺

胡栋强声援赵明福组织 抨行动党掌权后遗忘承诺

(槟城6日讯)民政党署理主席胡栋强认为,行动党有义务协助赵明福家人,而不是当了政府之後就以冷态度对待赵家,毕竟,行动党曾多次承诺会协助赵家,包括也承诺将协助赵家与首相安华会面,但到今天都无法兑现,所以才会发生昨日新古毛“找首相”事件。

baca lagi
槟州垃圾源头分类 执法前应加强宣导

槟州垃圾源头分类 执法前应加强宣导

槟州民政党公共投诉局主任黄义恩促请槟州政府,在展开垃圾源头分类执法行动之前,应该再加强教育宣导工作,让人民了解垃圾分类可循环的重要性,以及其对垃圾填埋场与环保工作的影响。

baca lagi