Siaran Akhbar

Kenyataan tuntut Pas serah kerusi DUN Kota Lama mengejutkan

Feb 15, 2021


Merujuk kepada kenyataan media Gan Thuan Bun, pembantu setiausaha Parti Gerakan Negeri Kelantan yang menyatakan Parti PAS seharusnya menyerahkan sekurang-kurangnya satu kerusi DUN, iaitu DUN Kota Lama kepada Gerakan untuk ditandingi dalam PRU 15.

Kenyataan media tersebut agak mengejukkan semua pihak dimana ia diluar jangkaan dan pengetahuan pusat. Kenyataan tersebut memang akan memberi kesan negatif kepada hubungan silaturahim Parti Komponen Perikatan Nasional, kata Mak Kah Keong, Setiausaha Agung Parti GERAKAN.

Beliau berkata, Kebebasan bersuara tidak harus mecetuskan kortoversi lebih lebih lagi Gerakan baru menyertai PN dan tidak berniat bertanding di kawasan tersebut .

“Masih awal lagi untuk membincangkan sebarang isu berkaitan pengagihan kerusi pilihanraya dan perkara itu perlu diputuskan oleh kepimpinan pusat parti. Jangan cetuskan kontroversi.”

Beliau menjelaskan bahawa agenda utama GERAKAN dan PN adalah menjaga kebajikan rakyat dan membantu untuk memulihkan ekonomi dengan secepat mungkin.

“Sekarang bukanlah masa untuk membincang pengagihan kerusi dan Pilihan Raya Ke-15. Ketika ini kita semua harus fokus dan beri keutamaan untuk menangani wabak COVID-19 dan merangka pelan pemulihan pasca pandemik”.

Beliau berkata, GERAKAN bersama dengan parti-parti dalam Perikatan Nasional akan berusaha memastikan keadaan negara pulih sepenuhnya, ini termasuk kesejahteraan rakyat. Bab pilihanraya, kita tunggu selesaikan agenda rakyat dulu.

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi