Berita Gerakan

Pakej Pemulih bukti kerajaan prihatin dengan keperluan rakyat

Jun 29, 2021

SHAH ALAM – Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (Pemulih) membuktikan kerajaan prihatin dengan kesusahan yang dihadapi rakyat.

Pemuda Perikatan Nasional (PN) dalam kenyataan bersama memaklumkan, pemberian berkenaan merupakan perkara yang dinantikan danmelegakan rakyat secara keseluruhannya.

Kenyataan dikeluarkan bersama oleh Ketua Pemuda PN, Senator Ir Ts Khairil Nizam Khiruddin; Ketua Armada Bersatu Nasional, Senator Wan Ahmad Fayshal Wan Ahmad Kamal; Ketua Pemuda STAR, Rizal Johari; Ketua Pemuda SAPP, Jamain Sarudin dan Pemangku Ketua Pemuda Gerakan Pusat, Wong Chia Zhen.

Menurut kenyataan itu, sikap profesional kerajaan perlu dipuji apabila memperuntukkan sejumlah RM300,000 kepada setiap ahli Parlimen kerajaan dan pembangkang.

“Hal ini jelas membuktikan keprihatinan kerajaan PN bersifat inklusif dan bertanggungjawab tanpa mengira ideologi politik,” kata kenyataan itu pada Selasa.

Pada Isnin, Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan satu pakej bantuan bernilai RM150 bilion bertujuan membantu rakyat yang berhadapan kesukaran menghadapi pandemik Covid-19.

Pakej tersebut memberikan bantuan secara menyeluruh kepada rakyat dan tertumpu kepada tiga fokus utama iaitu meneruskan agenda prihatin rakyat, menyokong perniagaan dan meningkatkan vaksinasi.

Kenyataan itu turut menyebut pihaknya akan menggalakkan penglibatan lebih ramai sukarelawan daripada parti komponen Pemuda PN bagi melancarkan proses vaksinasi di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di seluruh negara dan kerja-kerja kebajikan

Tambah kenyataan itu, Pemuda PN berikrar berdiri teguh di belakang Perdana Menteri untuk mengetuai negara dan rakyat keluar daripada badai pandemik Covid-19 melalui Pelan Pemulih Negara.

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi