Slide SERTAI KAMI SUMBANGAN SERTAI KAMI SUMBANGAN

Berita Gerakan

Penarapan nilai Bangsa Malaysia dalam kalangan rakyat tidak memuaskan

Ogo 16, 2022

YB Senator Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai menyoal Perdana Menteri YAB Datuk Seri Ismail Sabri mengenai penerapan nilai Bangsa Malaysia dalam kalangan rakyat.

Menurut Presiden Nasional Parti Gerakan itu, bulan ini kita akan sambut 65 tahun kemerdekaan yang membebaskan negara daripada penjajahan negara barat.

“Tetapi penerapan tersebut dalam kalangan rakyat masih ditahap tidak begitu memumuaskan.

“Bagaimanakah kerajaan mentafsir pendekatan menerapkan konsep Keluarga Malaysia dalam kalangan rakyat. Saya maksudkan taksiran bukan usaha,” katanya ketika cadangan soalan tambahan bagi sesi hari ini di dewan parlimen.

Beliau juga meminta penjelasan daripada Perdana Menteri mengenai pendekatan jangka pendek, sederhana dan panjang dalam mewujudkan sebuah negara bangsa yang berjaya.

Pada masa yang sama, beliau juga membangkit isu sama ada kementerian pengangkutan telah membuat kajian berhubung keparahan yang mungkin akan berlaku disebabkan oleh ‘soft monopoly’ yang sedang berlaku dalam industri e-hailing?

Tambah beliau walaupun terdapat syarikat lain dalam perkhidmatan yang sama, namun satu syarikat hampir mengawal perniagaannya dengan kuasa pengguna yang tinggi.

YB SENATOR DATUK DR. DOMINIC LAU HOE CHAI
PRESIDEN NASIONAL GERAKAN

刘华才:勿频频打压国盟!

刘华才:勿频频打压国盟!

随著6州州选的脚步越来越近,首相安华及其领导的联合政府,频频用尽肮脏的手段来打压政治对手,包括指国盟在煽动宗教课题.

baca lagi