Berita Gerakan

PN tawaran baharu rakyat

Mac 13, 2021

PETALING JAYA: Perikatan Nasional (PN) adalah tawaran baharu kepada rakyat yang akan terus kekal untuk tempoh panjang selain diyakini akan menjadi gabungan parti politik pilihan utama.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, PN ingin kekal sebagai sebuah gabungan politik berkongsi aspirasi negara bagi generasi akan datang dan mahu memimpin Malaysia dengan lebih cekap, berkesan dan berdaya saing.

“Kita komited mentadbir negara dengan berintegriti dan berwibawa demi memelihara kesejahteraan dan kebajikan rakyat keseluruhan. Saya percaya sokongan rakyat kepada PN akan lebih terserlah dan kukuh apabila kita terbukti berjaya melaksanakan segala janji dan komitmen untuk rakyat.

“Saya yakin dengan kesungguhan kita memenuhi aspirasi rakyat untuk Malaysia lebih baik serta kesatuan dan perpaduan yang kita capai antara parti-parti komponen, PN akan menjadi gabungan parti politik pilihan utama rakyat Malaysia,” kata beliau ketika menyampaikan ucapan perasmian Persidangan Perwakilan Nasional Ke-49 Parti Gerakan Malaysia (Gerakan) secara dalam talian semalam.

Muhyiddin selaku Pengerusi PN berkata, gabungan parti kerajaan itu berperanan penting mewujudkan kestabilan politik, mengekalkan keharmonian rakyat berbilang kaum dalam negara majmuk, menjunjung prinsip tadbir urus yang baik dalam pentadbiran dan menegakkan kedaulatan undang-undang kerana ia merupakan tunjang pembentukan gagasan politik berkenaan.

“Dengan itu, marilah kita bersama-sama merapatkan saf dan memperkukuhkan gerak kerja sehingga ke peringkat akar umbi bagi merangka formula terbaik demi kestabilan politik negara dan kemakmuran rakyat .

“Apabila kita bersatu hati dan mencapai kestabilan politik yang utuh, segala inisiatif untuk memulih dan membangunkan ekonomi negara akan lebih mudah kita laksanakan,” katanya.

Selain itu, kata beliau, Malaysia perlu ditadbir dengan penuh amanah dan berintegriti berteraskan prinsip tadbir urus yang baik serta kedaulatan undang-undang untuk menarik lebih banyak pelaburan.

Jelas beliau, antara prasyarat penting menarik pelabur ialah mengekalkan kestabilan politik dan melaksanakan tadbir urus yang baik.

“Ini adalah antara faktor penting yang akan menarik lebih banyak pelabur untuk menanam modal di negara ini kerana mereka berasa lebih yakin bahawa pelaburan mereka adalah selamat dan terjamin,” katanya.

Menurut Muhyiddin lagi, lkerajaan PN mampu mengisi harapan rakyat yang mahukan sebuah kerajaan yang bersih, berintegriti dan bebas rasuah serta mewujudkan sebuah kerajaan prihatin dan cekap dalam menyelesaikan permasalahan mereka.

“Kerajaan ini berfungsi untuk mengurus pentadbiran negara dengan penuh amanah dan berintegriti, menterjemahkan prinsip kerajaan Prihatin Rakyat dengan melaksanakan pakej-pakej rangsangan ekonomi bernilai RM320 bilion dalam tempoh setahun yang lalu,” katanya. – MINGGUAN MALAYSIA

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi