Berita Gerakan

Rakyat Kemaman buktikan PN pilihan terbaik tadbir negara

Dis 2, 2023

KUALA LUMPUR: Presiden Gerakan, Datuk Dr Dominic Lau Hoe Chai berkata, rakyat Kemaman telah membuktikan bahawa PERIKATAN NASIONAL adalah pilihan terbaik! untuk mentadbir negeri mahupun negara.

Sehubungan itu, beliau yang juga Timbalan Pengerusi PERIKATAN NASIONAL mengucap tahniah kepada Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar kerana berjaya mengekalkan kerusi Parlimen Kemaman dengan majoriti 37,220 undi.

Menurutnya, sudah dijangka dan mencapai sasaran PERIKATAN NASIONAL menang majoriti yang lebih besar berbanding sebelumnya.

Dr Ahmad Samsuri selaku calon PAS yang mewakili PERIKATAN NASIONAL memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kemaman yang diadakan hari ini.

Beliau menang dengan majoriti 37,220 undi apabila memperolehi 64,998 undi menewaskan calon BN, Jeneral (B) Tan Sri Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor yang mendapat 27,778 undi.

“Ini adalah satu pencapaian yang terbaik yang ditunjukkan oleh Dr Samsuri,” ujar Dr Dominic menerusi hantaran di Facebooknya.

Beliau juga tidak lupa kepada pemimpin Gerakan yang lain iaitu timbalannya, Oh Tong Keong, Koo Shiaw Lee (naib), Loh Kah Yong (setiausaha agung) dan Heng See Lin (timbalan ketua wanita) kerana turut membantu aktiviti kempen Dr Samsuri.10:59 AM

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

民政觉全国妇女组署理主席王煦棱指出,近数月来,我国天气炎热,人民用水量与用电量都无可避免增加了,加上水费与电费已大幅度调涨,生活成本又飙升,人民实在吃不消,因此促请政府应体恤人民,并寻求途径让国能与供水机构为人民提供特别折扣优惠,以减轻人民的沉重负担。

baca lagi
仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

(吉隆坡26日讯)民政党主席拿督刘华才强调,该党在过去56年创党历史中,面对过一朝二野,从反对党到执政党,再由执政党换回反对党,这些都像是在考验全体党员的意志和信心,并且相信只要“不忘初衷”,万众一心面对挑战,有朝一日仍有机会重返为朝,继续为国为民服务。

baca lagi
槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

(槟城26日讯)槟州民政党公共投诉局主任黄义恩指出,槟州供水机构首席执行员巴玛纳登所提出的“槟城人用水量高须涨水费”论,根本就是站不住脚的说法,因为更高用水量与需求量,表示槟州供水机构将收获更多水费,所以应该没有必要涨价!

baca lagi