Berita Gerakan

Jangan jadikan Dewan Rakyat medan perbalahan – Gerakan

Jul 27, 2021

GEORGE TOWN – Parti Gerakan mengingatkan semua ahli-ahli Parlimen memanfaatkan sidang Parlimen Khas untuk membantu rakyat dan bukan dijadikan medan perbalahan.

Timbalan Presidennya, Oh Tong Keong berkata, pihak pembangkang tidak membangkitkan isu yang dihadapi rakyat di kawasan mereka tetapi lebih minat menimbulkan kekecohan di Dewan Rakyat semalam.

“Kerajaan Perikatan Nasional (PN) telah mempercepatkan persidangan Parlimen seperti yang diminta oleh pihak pembangkang supaya kedua-dua pihak boleh berbincang dengan mendalam dan terperinci mengenai langkah pencegahan penularan Covid-19.

“Bagaimanapun, semua ahli Parlimen seharusnya memberi cadangan atau pandangan yang konstruktif, bukan bertelingkah dalam persidangan itu.

“Tindakan mereka itu menunjukkan pihak pembangkang lebih berminat dalam perjuangan politik mereka, bukan kepentingan rakyat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Tambah Tong Keong, semua ahli Parlimen perlu membangkitkan masalah yang dihadapi rakyat yang ketika ini hidup dalam kesempitan susulan daripada penularan Covid-19.

“Semua ahli Parlimen harus merasa bersalah dan insaf atas tindakan mereka semalam di dalam Dewan Rakyat yang telah membuang masa tanpa membincangkan perkara yang berhubung kait secara langsung dengan kepentingan rakyat.

“Saya berharap, pemimpin kita bukan pemimpin yang hanya tahu bertelingkah dengan mana-mana pihak yang mengutarakan kenyataan dan pandangan mereka. Mereka harus saling hormat-menghormati, bukan bertengkar dan memaki-maki antara satu sama lain,” tegas Tong Keong. – MalaysiaGazette

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi