Berita Gerakan

Dakwa Pas sertai kerajaan taktik kotor kelirukan pengundi

Jun 25, 2024

Dakwa Pas sertai kerajaan taktik kotor kelirukan pengundi

KUALA LUMPUR –  Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai mendakwa kerajaan menggunakan taktik kotor termasuk menyebarkan berita palsu melalui media apabila mangatakan Pas mungkin akan meninggalkan Perikatan Nasional (PN) dan menyertai Kerajaan Perpaduan.

Presiden Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan) itu turut mendakwa, Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil sedang mengadakan perbincangan dan mengarahkan media agar percaya mengenai perkara itu.

Dakwanya, tindakan tidak bertanggungjawab itu bukan demi kemakmuran negara, tetapi semata-mata untuk memenangi pilihan raya kecil (PRK).

“Sebagai Menteri Komunikasi dan jurucakap Kerajaan Perpaduan, Fahmi berjanji untuk memerangi berita palsu, namun dia sendiri menggunakan media untuk mencapai matlamat politiknya.

“Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Sungai Bakap kali ini, dia mengeluarkan kenyataan yang mengelirukan bertujuan untuk mengaburkan pengundi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Menurut Dominic lagi, ia merupakan fitnah melampau sehingga Timbalan Presiden Pas, Tuan Ibrahim Tuan Man turut tampil menafikan dakwaan itu bagi menunjukkan Fahmi seorang yang tiada integriti.

“Bagaimana seorang menteri yang bermasalah integriti dapat diharapkan menyampaikan maklumat yang betul kepada rakyat?

“Selain gagal memulihkan ekonomi negara, banyak janji yang tidak ditepati dan kini menggunakan taktik kotor seperti untuk meraih undi,” ujarnya.

Dalam pada itu Dominic menegaskan, PN adalah satu-satunya gabungan politik yang boleh dipercayai oleh rakyat dan merupakan harapan negara.

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi