Berita Gerakan

GERAKAN gesa Kerajaan Johor ambil serius kejadian banjir yang berlaku..

Mei 26, 2022

Naib Presiden Parti Gerakan, Koo Shiaw Lee menggesa kerajaan negeri mengambil serius kejadian banjir kilat yang berlaku di hadapan Skudai Prade menghala ke Senai semalam.

Beliau berkata, kerajaan negeri serta jabatan dan agensi kerajaan perlu membuat pemantau rapi terhadap punca bajir kilat itu berlaku.

Menurut Koo kejadian banjir kilat ini kerap berlaku dan ia sudah terjadi sebelum Pilihan Raya Negeri lalu.

“Jadi apakah tindakan kerajaan negeri yang baharu. Untuk menyelesaikan masalah ini?

“Sekarang rakyat Malaysia terbeban dengan harga bahan mentah naik mendadak. Saya tidak mahu rakyat Malaysia terbeban lagi dengan masalah banjir pula,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Dalam pada itu, beliau yang juga Ketua Penerangan GERAKAN menyeru kepada pasukan keselamatan terus meningkatkan pemantauan dan membuat penambahan dari segi persediaan anggota di seluruh negeri.

Pada masa yang sama, Koo berkata, kini GERAKAN Johor sedang menjalankan program sumbangan kipas kepada keluarga-keluarga yang memerlukan.

Bantuan ini serba sedikit dapat membantu mereka dalam keadaan cuaca tidak menentu di Johor sekarang. Setakat fasa pertama beliau sudah menyumbang 100 kipas angin berdiri dan akan diteruskan ke fasa dua.

Koo Shiaw Lee
Naib Presiden merangkap
Ketua Penerangan Parti Gerakan

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi