Berita Gerakan

Muhyiddin perlu jitukan perpaduan

Mac 6, 2020

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin perlu memberi keutamaan merapatkan permuafakatan bersama gabungan parti bagi membentuk kerajaan ke arah perpaduan rakyat.

Ketua Biro Perpaduan Nasional Parti Gerakan, H Puvaniten berharap usaha itu dapat mengembalikan keyakinan 33 juta rakyat terhadap kewibawaan kerajaan meneruskan agenda nasional untuk memacu negara pada masa hadapan.
“Beliau perlu memilih jalan terbaik bagi memastikan semua parti dalam gabungan bersefahaman dan mempunyai misi mendirikan kerajaan terbaik untuk rakyat selain mengembalikan keharmonian politik.

“Selain aspek permuafakatan dan perpaduan diutamakan, Perdana Menteri juga perlu menekankan kepada pembangunan ekonomi dan taraf hidup rakyat,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, ia termasuk projek pembangunan infrastruktur, penambahbaikan kemudahan di bandar dan luar bandar, mengurangkan kadar pengangguran dalam kalangan penduduk.

Puvaniten turut mencadangkan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) juga perlu diberi perhatian bagi melahirkan lebih ramai usahawan tempatan yang boleh meneroka banyak peluang pekerjaan baharu.

“Rakyat pelbagai kaum juga harus menghormati peranan Perdana Menteri sebagai pemudah cara pembangunan dalam memperkukuhkan perpaduan.

“Ketika ini, untuk memperkukuhkan perpaduan dilihat sangat mencabar. Jadi, kita perlu bekerjasama antara satu sama lain bagi memastikan baki tempoh pemerintahan kerajaan sebelum Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) berjalan lancar tanpa elemen sabotaj dalaman,” katanya.

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi