Berita Gerakan

Parti Gerakan adakan Persidangan Perwakilan Nasional secara maya pada 13 Mac

Mac 1, 2021

KUALA LUMPUR, 28 Feb — Persidangan Perwakilan Nasional Parti Gerakan 2020 akan berlangsung buat pertama kalinya secara maya pada 13 Mac depan.

Setiausaha Agung Gerakan Mak Kah Keong berkata penganjuran persidangan secara maya itu diputuskan dalam satu mesyuarat semalam, sebagai langkah membendung penularan pandemik COVID-19.

“Gerakan telah mengumumkan penangguhan persidangan yang sepatutnya berlangsung pada 22 Nov tahun lepas kerana keadaan wabak COVID-19 semakin parah ketika itu dan Jabatan Pendaftar Pertubuhan (ROS) juga memberi pelanjutan kepada Gerakan sehingga Jun tahun ini,’’ katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Beliau berkata persidangan perwakilan parti itu akan dirasmikan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan ia merupakan persidangan kali pertama selepas parti itu menyertai gabungan Perikatan Nasional (PN).

Katanya, persidangan itu juga telah mendapat kelulusan Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan pihaknya akan memastikan perjalanan mesyuarat mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang ditetapkan kerajaan.

— BERNAMA

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi