Berita Gerakan

Tak kisah bertanding atau tidak nanti, saya hanya tunai janji – Dominic

Dis 2, 2023

TELUK KUMBAR – “Adakah Parti Gerakan akan bertanding atau tidak di kawasan ini (Dewan Undangan Negeri) Bayan Lepas pada masa akan datang itu bukan isu, sebaliknya kita fokus untuk beri perkhidmatan terbaik buat pengundi di sini,”.

Demikian kata Presiden Gerakan, Datuk Dominic Lau Hoe Chai ketika diminta mengulas sama ada Gerakan akan kekal bertanding di DUN Bayan Lepas susulan pembukaan pusat khidmat Perikatan Nasional (PN) di Jalan Gertak Sanggul di sini, hari ini.

Menurut Dominic, pembukaan pusat khidmat itu juga lebih kepada janji beliau ketika bertanding pada Pilihan Raya Negeri Ke-15 (PRN15) pada Ogos lalu.

“Kita tak kisah siapa yang akan bertanding pada Pilihan Raya Umum akan datang sama ada Bersatu, Gerakan mahupun Pas namun yang penting ketika ini sebagai komponen dalam PN kita beri perkhidmatan terbaik buat rakyat di sini,” katanya.

Sementara itu, ketika diminta mengulas sama ada Gerakan ada berbincang dengan Pas untuk membuka pusat khidmat di kawasan tersebut susulan DUN Bayan Lepas merupakan kerusi Pas sebelum PRU15, Dominic menjelaskan tiada keperluan untuk membuat sedemikian.

“Saya tak rasa perlu dapatkan kebenaran daripada komponen parti untuk membuka pusat khidmat kerana secara prinsip PN tidak menghalang sesiapa yang ingin memberikan perkhidmatan kepada rakyat.

“Kita (PN) tidak paksa mana-mana pihak untuk membuka pusat khidmat namun sekiranya pihak terbabit mampu semestinya PN akan menggalakannya,” katanya.

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi