Berita Gerakan

ADUN Buntong bukan satu beban bagi Gerakan

Jun 27, 2020

IPOH – Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan) Perak menyifatkan kemasukan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Buntong, S Subramaniam ke dalam parti itu bukanlah satu bebanan seperti didakwa DAP.

Naib Pengerusinya, V Sugumaran berkata, pihaknya amat mengalu-alukan penyertaan bekas wakil rakyat DAP selama tiga penggal itu ke dalam Gerakan.

Beliau berkata, Gerakan Bahagian Ipoh Barat akan bersama-sama membantu Sivasubramaniam mengadakan program serta menyelesaikan pelbagai masalah penduduk di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) tersebut.

“Kami hairan mengapa setelah tiga penggal Sivasubramaniam menjadi ADUN DAP, baru sekarang beliau menjadi beban dan bermasalah.

“Jika Sivasubramaniam seorang yang bermasalah, takkan tiga penggal boleh kekal jadi wakil rakyat,” katanya kepada pemberita dalam satu sidang akhbar di sini hari ini.

Sugumaran berkata demikian sebagai mengulas kenyataan DAP Perak semalam yang secara sinis berterima kasih kepada Gerakan kerana menerima Sivasubramaniam sebagai ahli parti itu.

Hadir sama pada sidang akhbar itu, Setiausaha Gerakan Bahagian Ipoh Barat, V Subramaniam.

Beliau yang juga Ketua Gerakan Bahagian Ipoh Barat berkata, pihaknya yakin Sivasubramaniam akan bersama mereka bekerja sebagai satu pasukan untuk menyelesaikan masalah rakyat.

Sementara itu, Subramaniam berkata, DAP Perak tidak layak untuk bercerita soal prinsip kerana banyak janji pilihanraya yang tidak dipenuhi.

Menurutnya, pengakuan DAP Perak bahawa parti itu kini bersih membuktikan bahawa selama ini organisasi mereka bermasalah.

“Mereka tidak layak hendak tentukan siapa yang rakyat hendak hukum pada pilihan raya umum akan datang sebaliknya serahkan keputusan itu kepada rakyat.

“Apa yang rakyat mahukan adalah seorang pemimpin bekerja membantu menyelesaikan masalah rakyat,” katanya.

Semalam Sivasubramaniam mengambil keputusan menyertai Gerakan setelah bersama DAP selama 23 tahun.

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

民政觉全国妇女组署理主席王煦棱指出,近数月来,我国天气炎热,人民用水量与用电量都无可避免增加了,加上水费与电费已大幅度调涨,生活成本又飙升,人民实在吃不消,因此促请政府应体恤人民,并寻求途径让国能与供水机构为人民提供特别折扣优惠,以减轻人民的沉重负担。

baca lagi
仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

(吉隆坡26日讯)民政党主席拿督刘华才强调,该党在过去56年创党历史中,面对过一朝二野,从反对党到执政党,再由执政党换回反对党,这些都像是在考验全体党员的意志和信心,并且相信只要“不忘初衷”,万众一心面对挑战,有朝一日仍有机会重返为朝,继续为国为民服务。

baca lagi
槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

(槟城26日讯)槟州民政党公共投诉局主任黄义恩指出,槟州供水机构首席执行员巴玛纳登所提出的“槟城人用水量高须涨水费”论,根本就是站不住脚的说法,因为更高用水量与需求量,表示槟州供水机构将收获更多水费,所以应该没有必要涨价!

baca lagi