Siaran Akhbar

Ahli Politik Dinasihatkan Focus Banteras COVID-19 Jangan Terlibat Sebarang Usaha Rampasan Kuasa

Jun 21, 2021

Presiden Parti Gerakan Rakyat Malaysia, Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai dalam suatu kenyataan media pagi ini menyeru agar ahli politik terutamanya ahli parlimen untuk tumpukan segala perhatian mereka dalam usaha membanteras COVID-19 dan tidak terjebak dalam sebarang usaha rampasan kuasa yang kian diperkatakan melalui pengumpulan perakuan berkanun (SD) dalam kalangan ahli Parlimen.

“Cukup-cukuplah, rakyat dah letih dengan propaganda politik. Sekarang, masanya untuk bersama dengan rakyat, merangka agenda menangani pandemik. Yang perlu kita tumpaskan ialah COVID-19 dan bukannya kerajaan,” ujar beliau dalam kenyataan tersebut.

Dr. Dominic Lau Hoe Chai juga meminta ahli parlimen yang menyokong kerajaan tidak terpedaya dengan konsep muafakat palsu yang dibawa oleh puak pembangkang, matlamat pembangkang hanya satu, politik rampas kuasa.

“Kerajaan dah umumkan fasa-fasa pemulihan, kementerian-kementerian seperti MOSTI dan Kesihatan bertungkus-lumus dalam meratakan keluk COVID-19 dan mencapai sasaran imuniti kelompok mengikut jadual. Selepas itu kita serahkan kepada rakyat untuk pilih kerajaan, itulah asas demokrasi”

Kenyataan Dr. Dominic Lau merujuk kepada petikan-petikan laporan berita kebelakangan ini yang menyentuh usaha segelintir ahli parlimen yang giat mengumpul perakuan berkanun dalam usaha merampas kerajaan.

Datuk Dr Dominic Lau Hoe Chai
Presiden Nasional Parti Gerakan Rakyat Malaysia

胡栋强讥安华上台即降油价

胡栋强讥安华上台即降油价

(槟城11日讯)民政党署理主席胡栋强调侃首相拿督斯里安华,如果没患上选择性失忆症,不该只记得2008年的事,而忘了过后的,甚至是发生在2022年的事!

baca lagi