Siaran Akhbar

Demi rakyat kemakmuran bersama

Mac 1, 2021

Parti Gerakan Rakyat Malaysia mengucapkan tahniah dan syabas kepada YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin ke atas kepimpinan beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia melangkah setahun hari ini.

Presiden Nasional Parti GERAKAN, Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai berkata, tempoh setahun ini memang masa paling mencabar kerana ketidak-tentuan asas politik negara, ekonomi dunia yang terancam dan ketika negara menghadapi pandemik COVID-19 yang memberi kesan kepada setiap lapisan masyarakat.

“Dalam tempoh singkat ini, pelbagai program yang menjurus kepada kepentingan rakyat dan negara dilaksanakan oleh kerajaan Perikatan Nasional di bawah kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin.” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Tambah beliau, kerajaan PN telah melaksanakan pelbagai pakej bantuan dan pakej rangsangan ekonomi berbillion ringgit dalam memastikan kelangsungan hidup rakyat dan memperolehi vaksin dalam usaha membanteras wabak COVID-19.

Beliau juga berharap YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin terus diberi kekuatan dalam segala urusan yang direncana untuk kepentingan rakyat dan negara.