Siaran Akhbar

Dominic Lau dan Oh Tong Keong mempertahankan jawatannya dalam GERAKAN

Jul 15, 2023

Pemilihan Nasional Parti Gerakan Rakyat Malaysia yang berlangsung hari ini menyaksikan sebanyak 1130 kertas undi dikeluarkan.

YB Senator Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai berjaya mempertahankan jawatan Presiden Nasional dalam pemilihan parti itu.

Beliau berjaya meraih undi 429 undi, menewaskan tiga pencabar bekas naib presiden Michael Gan (76 undi), bekas setiausaha agung Liang Teck Meng (275 undi), dan Pengerusi Wilayah Persekutuan, Lau Hoi Keong(225 undi).

Selain itu, Oh Tong Keong Pengerusi GERAKAN Pulau Pinang turut mempertahankan jawatan Timbalan Presiden dengan meraih 546 undi dalam pemilihan parti.

Dominic Lau mengucapkan terima kasih kepada para perwakilan kerana memberi kepercayaan kepada beliau sekali lagi memegang jawatan presiden nasional.

Dalam pada itu, Dominic Lau mengingatkan kepada calon-calon yang kalah dalam pemilihan parti tidak terus menghilangkan diri sebaliknya lupakan semua persengketaan dan bersama-sama untuk memberi fokus kepada Pilihan Raya Negeri yang akan datang. Memenangkan Perikatan Nasional.

YB Senator
Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai
Presiden Nasional
Parti Gerakan Rakyat Malaysia

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

民政觉全国妇女组署理主席王煦棱指出,近数月来,我国天气炎热,人民用水量与用电量都无可避免增加了,加上水费与电费已大幅度调涨,生活成本又飙升,人民实在吃不消,因此促请政府应体恤人民,并寻求途径让国能与供水机构为人民提供特别折扣优惠,以减轻人民的沉重负担。

baca lagi
仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

(吉隆坡26日讯)民政党主席拿督刘华才强调,该党在过去56年创党历史中,面对过一朝二野,从反对党到执政党,再由执政党换回反对党,这些都像是在考验全体党员的意志和信心,并且相信只要“不忘初衷”,万众一心面对挑战,有朝一日仍有机会重返为朝,继续为国为民服务。

baca lagi
槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

(槟城26日讯)槟州民政党公共投诉局主任黄义恩指出,槟州供水机构首席执行员巴玛纳登所提出的“槟城人用水量高须涨水费”论,根本就是站不住脚的说法,因为更高用水量与需求量,表示槟州供水机构将收获更多水费,所以应该没有必要涨价!

baca lagi