Siaran Akhbar

Jumlah undi calon PN-GERAKAN meningkat

Nov 27, 2022

Peningkatan jumlah pengundi kepada calon-calon Parti Gerakan Rakyat Malaysia (GERAKAN) yang bertanding pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) menandakan slogan prihatin, bersih dan stabil yang diperjuangkan oleh Perikatan Nasional (PN) diterima rakyat.

Presiden Nasional GERAKAN, YB Senator Datuk Dr. Dominic Lau Hoe Chai berkata, ia membuktikan rakyat menerima ideologi PN tersebut.

“Kami juga membuat semakan hari ini sebanyak 34% pengundi pertama kali melayu telah memberi undi dan sokongan kepada PN.

“Untuk pengetahuan, undi diperoleh daripada rakyat juga meningkat kepada calon-calon GERAKAN, selepas Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dan juga PRN Johor yang diadakan pada tahun lepas dan awal tahun ini,”

Katanya pada sidang media PASCA PRU15 hari ini di Ibu Pejabat Parti Gerakan Rakyat Malaysia.

Sebagai contoh, negeri fokus bagi GERAKAN adalah Negeri Pulau Pinang, 5 kerusi Parlimen yang ditandingi oleh calon Parti GERAKAN, terdapat 4 kerusi Parlimen calon kami adalah berada di tempat kedua, walaupun bertanding di kerusi Parlimen 4 penjuru atau ke-atas.

“Kini, kami akan fokus pada Pilihan Raya Kecil (PRK) di Padang Serai dan Tioman dulu.

“Pada masa yang singkat, kami akan bersiap-sedia dengan jentera-jentera bagi mengharungi PRN di Kedah, Pulau Pinang, Selangor, Negeri Sembilan, Kelantan dan Terengganu pada tahun hadapan,” jelasnya

PRESIDEN NASIONAL PARTI GERAKAN
YB SENATOR DATUK DR. DOMINIC LAU HOE CHAI

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi