Siaran Akhbar

Kebangkitan Pemuda GERAKAN dalam PRU15

Apr 19, 2021

GERAKAN Youth Development Programme diharapkan menjadi wadah kepada Pemuda GERAKAN untuk kembali aktif dalam persediaan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke – 15.

Menurut Pemangku Ketua Pemuda GERAKAN, Wong Chia Zhen, program yang berlangsung selama dua hari di Port Dickson tersebut menandakan kebangkitan Pemuda GERAKAN.

“Saya berharap program ini dijadikan titik permulaan untuk Gerakan Youth kembali aktif dalam memperjuangkan agenda anak muda.

“Selain daripada berharap momentum ini boleh dikekalkan sehingga PRU-15 yang akan datang.

Katanya dalam satu kenyaataan semalam ketika memberi ucapan alu-aluan.

Chia Zhen memaklumkan, Pemuda GERAKAN mengucapkan ribuan terima kasih kepada Presiden Datuk Dr. Dominic Lau dan pimpinan pusat di atas kesudian mereka memberi kerjasama sepanjang program berlangsung.

Jelasnya, progam yang disertai hampir 80 Pemuda GERAKAN itu dilihat mencapai kesepakatan dan hala tuju yang ditetapkan. Namun, semuanya bergantung kepada negeri masing-masing untuk melaksanakannya.

Dalam pada itu, Chia Zhen berkata, progam kali ini amat istimewa kerana ini adalah buat kali pertama penglibatan daripada ARMADA Bersatu Malaysia dan Dewan Pemuda PAS Malaysia.

Pemuda GERAKAN mengucapakn setinggi-tinggi penghargaan kepada Yang Berhormat Senator Ir. Ts. Khairil Nizam selaku Ketua Pemuda Perikatan Nasional, Yang Berhormat Hilman Idham selaku Ketua Penerangan Pemuda Perikatan Nasional, Sdr. Muhammad Fais Rahmad, Penolong Setiausaha ARMADA Bersatu Malaysia dan Datin Ema Syuhaili selaku Timbalan Ketua Pemuda Perikatan Nasional atas kesudian untuk menghadiri program tersebut.

“Kehadiran mereka dengan beberapa pemimpin dari Armada dan Pemuda PAS yang lain memberi peluang kepada para Pemuda GERAKAN untuk lebih mengenali rakan seperjuangan di arena politik.

“Keputusan meninggalkan Barisan Nasional selepas GERAKAN ditolak oleh rakyat dalam PRU14 adalah untuk mencari wadah perjuangan baru.

GERAKAN sedar bahawa rakyat secara amnya menerima GERAKAN sebagai telus dan berintegriti walaupun ada unsur yang perlu ditingkatkan lagi. GERAKAN selama ini berpatuh kepada konsep kesederhanaan dalam memperjuangkan ideologi parti.

Kini dalam Perikatan Nasional, GERAKAN tetap akan memperjuangkan dan memastikan suara dan luahan di segenap lapisan masyarakat didengari oleh kerajaan.

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

天气炎热人民用水电量增 王煦棱促折扣费用予民

民政觉全国妇女组署理主席王煦棱指出,近数月来,我国天气炎热,人民用水量与用电量都无可避免增加了,加上水费与电费已大幅度调涨,生活成本又飙升,人民实在吃不消,因此促请政府应体恤人民,并寻求途径让国能与供水机构为人民提供特别折扣优惠,以减轻人民的沉重负担。

baca lagi
仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

仍有机会重返为朝 民政不忘初衷面对挑战

(吉隆坡26日讯)民政党主席拿督刘华才强调,该党在过去56年创党历史中,面对过一朝二野,从反对党到执政党,再由执政党换回反对党,这些都像是在考验全体党员的意志和信心,并且相信只要“不忘初衷”,万众一心面对挑战,有朝一日仍有机会重返为朝,继续为国为民服务。

baca lagi
槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

槟水费没必要涨价 PBA应寻策应对高用水量

(槟城26日讯)槟州民政党公共投诉局主任黄义恩指出,槟州供水机构首席执行员巴玛纳登所提出的“槟城人用水量高须涨水费”论,根本就是站不住脚的说法,因为更高用水量与需求量,表示槟州供水机构将收获更多水费,所以应该没有必要涨价!

baca lagi