Siaran Akhbar

Persidangan Perwakilan Wanita Nasional Ke-33 12 Mac

Mac 3, 2021

Persidangan Perwakilan Wanita Nasional Ke-33 akan berlangsung pada 12 Mac, jam 7.30 malam.

Setiausaha Agung Wanita GERAKAN Chong Sim Foong berkata, Persidangan Perwakilan Wanita Nasional Ke-33 akan dilaksanakan secara maya akibat penularan wabak Covid-19 yang masih belum dapat dibendung dengan sepenuhnya.

“Untuk memastikan Persidangan Perwakilan Wanita Nasional dijalankan dengan lancar dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), semua perwakilan diminta mematuhi Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN) di kawasan masing-masing,” katanya dalam satu kenyataan media.

Beliau juga mengingatkan para wakil harus mendaftarkan diri secara atas talian untuk menyertai Persidangan Perwakilan Wanita Nasional Ke-33 melalui laman web Parti Gerakan Rakyat Malaysia (http://www.gerakan.org.my), di laman Facebook parti atau melalui pautan (link) di WhatsApp.

Pendaftaran bermula dari 2hb Mac 2021 (Selasa) dan akan ditutup pada 9hb Mac 2021 (Selasa). Sebarang maklumat lanjut boleh menghubungi pejabat negeri Parti Gerakan Rakyat Malaysia masing masing.

Tambah beliau juga, persidangan tersebut akan dirasmikan oleh Oh Tong Keong, Timbalan Presiden Nasional GERAKAN.

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi