Siaran Akhbar

Tindakan Tegas, Perlu Diambil Terhadap Jocelyn Chia!

Jun 7, 2023

Parti Gerakan Rakyat Malaysia mengecam seorang pelawak solo wanita Singapura kerana menghina dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap pembangunan negara Malaysia.

Naib Presiden GERAKAN, Koo Shiaw lee berkata, tindakan pelawak wanita itu menghina Malaysia menerusi lawak jenaka yang dipersembahkan telah mengundang kemarahan kepada seluruh rakyat Malaysia.

“Bagi saya, pelawak wanita Singapura yang bernama Jocelyn Chia itu tidak sepatutnya membuat jenaka mengenai tragedi kehilangan MH370”

“Itu sensatif kerana mangsa yang terlibat sudah mati dan ia boleh dikatakan seperti memperlekehkan kententeraan Malaysia yang terlibat dalam misi MH370,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Video yang dimuat naik menerusi akaun TikTok @jocelynchiacomedy, pelawak itu menjadikan pembangunan Malaysia dan rakyat negara ini sebagai bahan jenaka.

Tambah Koo yang juga Ketua Penerangan, lawak menghina dan sensatif itu, akan merosakkan hubungan baik diantara Malaysia dan Singapura.

Tetapi apa yang saya boleh katakan, kalau itu ‘level’ pelawak Singapura memang sedih kerana tidak setanding Malaysia langsung.

“Menerusi video Jocelyn Chia, kononnya dalam 40 tahun Singapura telah menjadi ‘First World Country’.Namun saya hairan mengapa warga Singapura membuang air kecil di merata tempat? Adakah ini sikap rakyat daripada First World Country?”

“Kenapa setiap hujung minggu masuk Johor Bahru seakan-akan nampak seperti ‘penyamun’ minyak petrol RON95.Adakah itu perangani negara ‘First Word Country’?” tegas Koo

Beliau mengingatkan tidak bermakna Singapura mempunyai hubungan diplomatik yang baik bersama Malaysia pelawak itu dapat terlepas daripada tindakan undang-undang.

Saya menyeru pihak Polis Diraja Malaysia dan Jabatan Imigresen Malaysia menjalankan siasatan terhadap Jocelyn Chia ekoran tindakannya, kalau boleh sekat pasport beliau daripada memasuki Malaysia.

KOO SHIAW LEE
NAIB PRESIDEN
PARTI GERAKAN RAKYAT MALAYSIA

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

刘华才讥讽议长是安华政府的胶印

(吉隆坡12日讯)民政党全国主席拿督刘华才博士认同下议院议长丹斯里佐哈里确实不是邮差,以佐哈里处理前土团党国会议员的方式,充其量只是团结政府的“胶印”。

baca lagi
警局晚上10时后关门 降低警队威信

警局晚上10时后关门 降低警队威信

(新山10日讯) 针对内政部长赛夫丁纳苏申宣布,全国各地警察局在晚上10时关闭大门,民政党全国总秘书罗家荣抨击,上述做法根本是让警队威信下降,且为民众带来负面影响的事情,让人民感到不安。

baca lagi