Siaran Akhbar

Anwar diminta berhenti menggunakan kedudukan sebagai PM berkempen di platform Kerajaan

Jul 7, 2023

Anwar Ibrahim perlu berhenti menggunakan kedudukannya sebagai Perdana Menteri memburukkan musuh-musuh politik pada program-program Kerajaan yang dianjurkan.

Naib Presiden GERAKAN Datuk Parameswaran berkata, kebelakangan ini program yang melibatkan perjumpaan Perdana Menteri bersama pelajar-pelajar universiti atau penjawat awam dilihat terdapat unsur-unsur serangan politik.

“Anwar perlu berhenti menggunakan kedudukan tersebut untuk tujuan memperkukuhkan kedudukan atau kerajaan beliau. Tidak perlu menggunakan kapasiti Perdana Menteri untuk raih sokongan. Lebih-lebih lagi nak dekat pilihan raya negeri 12 Ogos ini”

“Kalau dilihat ucapan Anwar dalam program-program yang dihadiri terdapat naratif Kerajaan cuba mengasak pemikiran orang yang hadir”

Kenyataan itu dibuat selepas Anwar Ibrahim dilihat sekali lagi mempertahankan DAP ketika berucap di hadapan penjawat awam di Seremban baru-baru ini.

Terbaharu Anwar mahu penjawat awam yang akan mengundi di Negeri Sembilan pada PRN 12 Ogos ini supaya menyemak fakta termasuk tuduhan terhadap DAP.

Malah, Selasa lalu ketika berucap di Majlis Perasmian dan Peluncuran buku bertajuk Adab dan Perbezaan Pendapat Dalam Islam di Kompleks Islam Putrajaya Anwar menegaskan sepanjang beliau menerajui pentadbiran kerajaan setakat ini, DAP langsung tidak pernah mempertikai program berkaitan orang Melayu dan Islam.

DATUK PARAMESWARAN
NAIB PRESIDEN
PARTI GERAKAN RAKYAT MALAYSIA